Kelas Advokasi (Modul Building Resilience – Buli Siber, Sexting dan Pengantunan Dalam Talian)

23 September 2019 | Aktiviti Terkini

Pada 22 September 2019 (Ahad), Pusat Internet Rantau Panjang Sibu telah mengadakan Kelas Advokasi berpandukan Modul Building Resilience. Objektif kelas petang itu adalah mengukuhkan pengetahuan dengan Modul Building Resilience – Buli Siber, Sexting & Pengantunan Dalam Talian kepasa peserta. Aktiviti ini diadakan selama 2 jam dari jam 2 hingga 4 petang. Seramai 10 orang peserta yang hadir iaitu 8 peserta lelaki dan 2 peserta perempuan. Peserta yang hadir adalah dikalangan pelajar sekolah rendah dan pelajar sekolah menengah.

Kelas Advokasi pada petang itu adalah berkenaan topik dari Modul Resilience. Dimana diterangkan secara menyeluruh kepada peserta tentang Buli Siber, Sexting dan Pengantunan Dalam Talian. Kemudian sesi soal jawab dalam bentuk Kuiz bagi mengukur sejauh mana pemahaman mereka dengan tajuk Advokasi petang tersebut.

Hasil daripada kelas petang tersebut didapati peserta memahami apa yang dikongsikan dalam kelas tersebut. Keseronokan peserta dapat dilihat dalam Kuiz. Kami berharap impak dari penerangan terperinci ini dapat membantu peserta-peserta mengingati pentingnya dari Modul Resilience dengan lebih dalam.

# Klik Dengan Bijak

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali