Kumpulan I - Kelas Microsoft Office (Penilaian) & Advokasi

8 Februari 2020 | Aktiviti Terkini

Pada 7 Februari 2020 (Jumaat), Pusat Internet Rantau Panjang Sibu telah mengadakan Kursus Komputer Kumpulan I - Kelas Microsoft Office (Penilian) & Advokasi (#KDB) berkolaborasi dengan PI Kg. Bandong. Objektif kelas itu adalah memantapkan pemahaman peserta-peserta tentang Advokasi (#KDB) dan kemahiran dalam Microsoft Office. Kelas ini diadakan selama 3 jam dari jam 9 pagi hingga 12 tengahari. Seramai 4 orang iaitu 1 peserta lelaki dan 3 peserta perempuan. Peserta yang hadir adalah dikalangan peserta-peserta Kumpulan I yang menghadiri Kursus Komputer yang diiklankan oleh staff PI dalam FB PI masing-masing dan juga share post di FB Menarik Di Sibu.

Dalam kelas Advokasi ini adalah berkenaan topik #KDB. Pada sesi ini, perserta-peserta ditayangkan dengan video. Kemudian diterangkan ulasan ringkas dari Advokasi yang diperkongsikan sepanjang Kursus Komputer sepanjang 6 sesi. Disamping Kursus Komputer diselitkan juga Advokasi dalam setiap kelas sepanjang 6 sesi Kursus Komputer ini. Kelas kali ini merupakan kelas Penilian bagi Kumpulan I ini dan merupakan kelas terakhir mereka. Seramai 4 orang peserta yang hadir ini dapat menyiapkan tugasan Penilian yang diberikan.

Impak daripada kelas tersebut didapati peserta memahami Advokasi yang dikongsikan dan peserta dapat menambah pengetahuan mereka dengan lebih mendalam dengan menguasai Kursus Komputer - Microsoft Office. Semoga ilmu yang dikongsikan ini dapat membantu mereka untuk terus berjaya.

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali